Social

#legea sanatatii #control medical periodic #obligatii angajatori

Angajatorii vor fi obligati sa ofere salariatilor control medical periodic

Angajatorii vor fi obligati sa asigure salariatilor control medical periodic, se arata in proiectul Legii sanatatii lansat marti in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Orice persoana fizica sau juridica, avand calitatea de angajator, este obligata sa asigure fondurile si conditiile necesare pentru: efectuarea controlului medical periodic, conform normelor de sanatate publica si securitate in munca, potrivit noii legii.

De asemenea, angajatorii trebuie sa ia toate masurile pentru asigurarea conditiilor de igiena, dezinfectie, dezinsectie si deratizare periodica la locul de munca. Mai mult decat atat, ei trebuie sa asigure vaccinarea si profilaxia specifica impusa de riscurile de la locul de munca.

Acelasi proiect de lege mai contine si alte prevederi importante. Pana la sfarsitul lui 2014, casele judetene se vor reorganiza in 10-13 societati mutuale regionale, urmand ca fiecare asigurat sa opteze pentru una dintre ele.

Contributia la sanatate va ramane aceeasi. Spitalele vor fi organizate in unitati nebugetare si vor avea libertatea sa faca angajari si sa ofere salarii în functie de performante, se mai arata in proiectul noii Legi a sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea