Social

#mancare #munca #curatenie #romani #ingrijire copii

Angajatii romani, locul 1 in topul europenilor cu cele mai multe ore muncite in afara jobului

Angajatii romani sunt cei mai harnici europeni. Ei dedica saptamanal peste zece ore treburilor casnice, dupa terminarea programului de la serviciu.

Conform studiului "European Quality of Life Suvey 2012", realizat de institutul Eurofond, romanii acorda in medie 14 ore pe saptamana pentru treburile casnice (curatenie, mancare etc). Cu acelasi numar de ore figureaza si angajatii din Slovacia, Malta si Grecia.

Pe urmatorul loc se afla cei din Irlanda, Spania si Estonia, cu cate 13 ore muncite in afara jobului. In schimb, cei mai relaxati angajati sunt cei din Franta, Suedia si Finlanda, cu cate noua ore pe saptamana.

In ceea ce priveste ingrijirea copiilor si a persoanelor in varsta din familie, romanii acorda saptamanal 22 de ore, respectiv 11 ore.

In comparatie, italienii si cehii aloca ingrijirii copiilor 15, respectiv 16 ore pe saptamana. Statistica mai arata ca finlandezii si suedezii acorda foarte putin timp persoanelor in varsta (doar 4 ore pe saptamana).

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea