Social

#protest #greva #angajati #metrorex #metrou

Angajatii Metrorex ameninta cu greva generala pe 15 noiembrie

Angajatii de la metroul bucurestean se pregatesc de intreruperea activitatii. Ei ameninta ca vor intra in greva generala pe 15 noiembrie in cazul in care nu le va fi aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2009 nu va fi aprobat si nu va exista o renegociere a contractului colectiv de munca. Aproximativ 2000 de sindicalisti Metrorex au iesit astazi in strada, in fata Ministerului Transportului si in fata Ministerului Finantelor Publice pentru a-si cere drepturile.

Sindicalistii de la Metrorex sunt nemultumiti ca la 1 noiembrie le expira contractul colectiv de munca si ca bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009 nu a fost inca aprobat. Reprezentantii angajatilor de la metrou au negociat cu oficialii Executivului, carora le-au explicat nemultumirile pe care le au. "Ne-am intalnit cu secretarul de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, Constantin Dascalu, care ne-a spus ca bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009 nu a fost aprobat de catre Guvern si urmeaza ca in cursul saptamanii viitoare sa se discute. Daca nu va fi aprobat, vom intra in greva generala incepand cu 15 noiembrie", a spus, pentru Realitatea.net, Ion Radoi, presedintele Uniunii Sindicatului Liber Metrou (USLM).

Seful sindicatului a spus ca a cerut si o crestere salariala de 30% pentrui ca la metrou productivitatea muncii la metrou a crescut in 2009 cu circa 30% fata de 2008
. "20% inseamna devalorizarea leului fata de euro, timp in care importurile au crescut pentru produsele de baza, ceea ce a dus la o scadere a nivelului de trai cu 20%, iar 6,5% reprezinta indicele de inflatie care este pus la dispozitie de Comisia Nationala de Statistica. Deci procentul de la care vom pleca in negociere este in jur de 20% majorare salariala", a explicat Radoi, care a precizat ca salariul mediu al unui angajat de la Metrorex se incadreaza in medie la 1.500-1.600 lei.

Potrivit Realitatea.net, USLM va fi amendata cu o suma intre 1.000 lei si 10.000 lei, deoarece a depasit timpul alocat pentru desfasurarea mitingului de protest, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Marius Militaru.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea