Social

#pensie #salariu #bugetar

Angajatii la stat aleg intre salariu si pensie

Bugetarii cu pensii mai mari de 1.700 de lei trebuie sa aleaga astazi intre salariul de la stat si pensie. Cei care nu isi vor exprima optiunea, raman de maine fara loc de munca.

Curtea Constitutionala a respins in ianuarie legea prin care Guvernul voia sa reduca cheltuielile bugetare, dar o alta lege a fost adoptata in locul ei.

Economiile prevazute de Executiv in urma masurii se ridica la suma de 70 de milioane de lei anual. Circa 20.000 de angajati ai statului primesc si pensie in momentul de fata.

In invatamant, 5% dintre angajati vor fi afectati de masura. Alti functionari cu experienta si sefi ai Politiei Comunitare ar putea renunta la salariu .

50 de comandanti experimentati au renuntat sa lucreze la Tarom, ca sa poata sa cumuleze pensia cu salariul, potrivit Stirile ProTV.

Exceptie fac cateva categorii de bugetari. Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca lor nu li se poate interzice cumulul de functii. Toti bugetarii care au un mandat cu o durata stabilita in Constitutie , cum sunt Avocatul Poporului , unii magistrati sau consilieri de conturi nu sunt nevoiti sa renunte la salariu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea