Social

#salariu #oltchim #angajati oltchim

Angajatii de la Oltchim vor primi azi 40% din salariul aferent lunii august

Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, a dat asigurari ca angajatii combinatului Oltchim isi vor primi azi avansul reprezentand 40% din drepturile salariale aferente lunii august.

"Vineri se vor acorda avansurile de 40% din salariile angajatilor de la Oltchim pentru luna august, o luna in care nu s-a muncit decat pana in 23, pentru ca din 23 combinatul s-a oprit. In ceea ce priveste asigurarea capitalului de lucru si a fluxului de productie sunt doua discutii - o notificare a Comisiei Europene cu un capital de 10 milioane de euro pe care sa-l acordam de la nivelul Guvernului odata cu primirea raspunsului in maximum 30 de zile', a declarat, joi, ministrul.

In ceea ce priveste restul de 60% din salariu, Pop spune ca nu s-a facut o analiza, dar a estimat ca banii vor fi acordati pana la finele lui octombrie, deoarece "trebuie repornit combinatul pana la finalul lunii".

Ministrul a mai spus ca cealalta discutie va fi cu beneficiarii produselor Oltchim, care in momentul de fata "au platit marfa in avans".

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea