Social

Angajatii ArcelorMittal Galati intra in greva generala

Propunerea patronatului de la Galati de majorare a salariilor cu 9.5% a fost respinsa de angajati. Astfel, sindicatul Solidaritatea de pe platforma siderurgica ArcelorMittal Galati va declansa greva generala , luni dimineata, pe nelimitat.

La protest urmeaza sa ia parte aproape 4.000 de persoane. Cei care lucreaza in flux continuu vor protesta la locul de munca, in timp ce salariatii care sunt liberi sau care fac parte din alte departamente sunt asteptati sa se adune la poarta combinatului.

Angajatii cer dublarea salariilor, dar nu mai de 280 de lei per salariat , majorarea de la 25 la 50% a platilor acordate pentru munca in timpul week-end-ului, cresetrea primelor de sarbatori, dar si a celor de vacanta. Mai mult, sindicalistii solicita ca ajutoarele pentru cei care au suferit un in urma caruia angajatul a ramas invalid de gradul I sau II sa fie acordate pe termen mai lung.

Alte doua sindicate din cadrul combinatului au ajuns deja la un acord cu patronatul, saptamana trecuta. Intelegerea dintre parti presupune, printre altele, o crestere salariala de 9,5%. Si Sindicatul Solidaritatea ar fi fost de acord cu aceasta oferta, aplicata retroactiv de la 1 ianuarie, dar cu conditia reluarii negocierilor Contractului Colectiv de Munca in luna mai, propunere respinsa de administratie.

Angajatii de la galatean au mai fost in greva generala si in aprilie 2007.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea