Social

#anexe secrete protocol #psd pdl anexe

Anexele secrete ale protocolului dintre PSD si PD-L

Protocolul dintre PSD si PD-L a fost dublat de doua anexe secrete: un regulament de functionare a coalitiei si o lista a ministerelor viitorului guvern.

Realitatea TV a intrat in posesia documentelor semnate de presedintii celor doua partide, Emil Boc si Mircea Geoana. In primul rand, colaborarea PSD - PD-L inseamna impartirea clara a functiilor si a domeniilor.

Articolul 15 din regulamentul de functionare a coalitiei stipuleaza modalitatile de constituire si functionare a guvernului. Astfel, social-democratii si-au asigurat un post de vicepremier si au obtinut dreptul de prima optiune asupra functiilor din guvern.

Articolul 18 al regulamentului le mai aduce un castig social-democratilor. Ei au reusit sa se asigure ca ministrii PSD nu vor putea fi revocati din functie de premierul PD-L. Iar portofoliul, odata devenit vacant, nu va putea fi atribuit decat aceluiasi partid care l-a detinut anterior.

Pentru a preveni migratiile de la un partid la altul, PSD si PD-L prevad, la articolul 22, ca cele doua parti nu vor initia sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor acestora. Totodata membrilor celor doua formatiuni le este interzis sa se atace public.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea