Social

#andronescu #reabilitare scoli #fonduri banca mondiala

Andronescu vrea sa reabiliteze scolile cu bani de la Banca Mondiala

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a discutat, joi, cu o delegatie a Bancii Mondiale despre o viitoare colaborare si despre prioritatile invatamantului, printre care si reabilitarea scolilor.

Printre subiectele discutate cu reprezentantii BM s-a numarat si necesitatea investirii in infrastructura universitatilor si in campusurile universitare. Andronescu a declarat ca unul dintre proiectele pentru acest an este reabilitarea tuturor institutiilor de invatamant din Romania.

Potrivit rapoartelor ministerului, 9.000 de scoli nu au autorizatie de functionare. Proiectele de reabilitarea a scolilor cu fonduri straine au o istorie veche in Romania.

Potrivit unui contract de finantare semnat in 2003 de Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii (BEI), 102 dintre cele 180 de unitati de invatamant gimnazial din Bucuresti ar fi trebuit renovate complet pana anul trecut.

Proiectul presupunea consolidari impotriva cutremurelor, construirea de cladiri noi si sali de sport multifunctionale , precum si reabilitarea infrastructurii sanitare si a retelelor de apa, electricitate si comunicatii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea