Social

#dna #sebastian vladescu #andrei gheorghe

Andrei Gheorghe: "Finantele, un sistem al profitorilor. DNA e complet incompetent"

Andrei Gheorghe , fost consilier al lui Sebastian Vladescu, ministrul de Finante, spune ca, in institutie, sunt cunoscute cazurile de evaziune fiscala dar nu se poate face nimic.

Gheorghe, care a parasit ministerul de Finante in luna februarie, s-a declarat dezamagit de experienta din aparatul administrativ.

Dupa ce Sorin Blejnar , seful ANAF, a declarat ca angajatii sai "iau spaga", Andrei Gheorghe explica impotenta eliminarii coruptiei.

"Declaratia lui Blejnar este doar o recunoastere a impotentei acestui sistem. Odata ce intri in sistem si-l amusinezi iti dai seama de impotenta lui", a spus Andrei Gheorghe, citat de Realitatea.net.

Experienta din Minister i-a dovedit lui Gheorghe ca toti functionarii lucreaza pentru interesul propriu.

"Toti oamenii, de la toate nivelurile, traiesc pentru a beneficia de pe urma sistemului. Ca-si iau case, ca-si fac concedii, ca-si iau masini, ca-si fac relatii. Finantele au creat acest sistem. E un sistem al profitorilor, de la ala micu' de la administratia Financiara si terminand cu ministrii din guvern. Exista interese si la nivel de minister, si la nivel de guvern. E greu, insa, sa identifici gastile, e o treaba pe care ar trebui sa o faca DNA-ul, dar DNA e complet incompetent. DNA prefera sa faca arestari spectaculoase, iar SRI prefera sa asculte telefoane", a mai spus Gheorghe.

Acuzatiile lui Andrei Gheorghe vin la doar doua saptamani dupa ce, si celalalt consilier vedeta de la Ministerul de Finante, Dan Bittman, a declaratca inspectorii nu pot controla anumite firme, unde se stie clar ca se fura.

"Sa nu credeti ca nu se stie la nivelul Ministerului de Finante ce se intampla in Romania. Sa nu credeti ca nu se stie pe unde se fura, cine fura. Sunt filmati, sunt indosariati, sunt arhivati. Toti cei care fura. Dar exista firme care n-au voie sa fie controlate niciodata si oameni care n-au voie sa fie controlati niciodata", a spus Bittman dupa retragerea din Ministerul de Finante.

 

Citeste si

Dan Bittman: "Exista firme care n-au voie sa fie controlate niciodata de Finante"

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea