Social

Andrei Chiliman, cel mai tare mostenitor dintre edilii Capitalei

"Situatia averilor acumulate in ultimele 12 luni de catre primarii celor sase sectoare ale Bucurestiului si a primarului general nu s-a schimbat foarte mult fata de anul 2004. Singura modificare notabila este cea a edilului de la Sectorul 1, care a mostenit mai multe imobile."

Pentru doi dintre primarii de sector, respectiv Marian Vanghelie si Cristian Poteras , declaratia de avere nu s-a modificat nici macar ca data de publicare pe site-ul institutiilor pe care le conduc, astfel incat nu stim inca daca acestia s-au imbogatit sau, din contra, au saracit in anul 2005.

Adriean Videanu (PD) - Primarul General al Municipiului Bucuresti, Adriean Videanu, s-a ales, dupa cateva luni de vicepremier si aproape un an de primar general al Capitalei, cu un depozit bancar deschis in 2005 la Raiffeisen Banck, in valoare de 955,83 milioane de lei. Tot anul trecut, liderul Partidului Democrat si-a intregit colectiile de ceasuri, bijuterii, tablouri si obiecte de arta , valoarea acestora atingand suma de 150.000 de euro.

Andrei Chiliman (PNL) - Primarul Sectorului 1 s-a imbogatit, impreuna cu familia, in anul 2005 cu 11 terenuri, dintre care 6 intravilane, in suprafata totala de 3180 mp, in Predeal, Bucuresti si Eforie Sud, trei terenuri agricole , in superafata totala de 15,42 hectare de teren agricol, in judetul Buzau, si alte 15,66 hectare de padure in judetul Buzau. Tot anul trecut, familia edilului sef de la Sectorul 1, si-a terminat de construit doua case, dintre care una de vacanta, in suprafata de 268 mp in Predeal, si o casa de locuit in suprafata de 966,43 mp in localitatae buzoiana Vernesti. De asemenea, Chiliman a mai mostenit doua apartamente si o vila in Capitala, dupa cum urmeaza: un apartament in suprafata de 317,18 mp, situat pe strada Paris, o mansarda in suprafata de 83,10 mp, situata in acelasi imobil, precum si o vila in suprafata de 847,10 mp situata in buricul targului, pe Strada Armeneasca . Chiliman sustine ca aceste imobile din Bucuresti sunt mostenire de la mama sa.

Ultima rata pe care o va achita primarul sectorului 2 va fi platita la varsta de 86 de ani.

Neculai Ontanu (PSD) - Anul 2005 s-a dovedit pentru edilul Sectorului 2, Neculai Ontanu, o perioada in care a si castigat, dar a si acumulat datorii. Astfel, primarul de sector si-a construit anul trecut, in comuna ilfoveana Voluntari, o casa in suprafata de 268 mp, la care se mai adauga un garaj in suprafata de 60 mp. Potrivit declaratiei de avere, Ontanu a cumparat anul trecut bijuterii si obiecte de arta in valoare de 25.000 de euro. Asta, in conditiile in care Ontanu a contractat, in 2005, un credit bancar de la BCR, in valoare de 775 de milioane de lei vechi, cu data scadenta de achitare in anul 2035. Creditul a fost acordat de BCR pe o perioada de 30 de ani, in conditiile in care, la momentul incheierii contractului de creditare, Neculai Ontanu avea varsta de 56 de ani. Astfel, ultima rata pe care o va achita primarul sectorului 2 va fi platita cand acesta va avea 86 de ani. Mai mult tot anul trecut, Neculai Ontanu s-a mai imprumutat de 35.000 de euro de la niste cunostinte.

Liviu Negoita (PD) Primul gospodar al sectorului 3 nu prea a castigat mare lucru in anul 2005. Din contra, Liviu Negoita i-a donat sotiei sale o jumatate dintr-o casa si dintr-un teren, ambele situate in localitatea ilfoveana Balotesti. Este vorba de un teren in suprafata de 2000 de metri patrati si de o locuinta 385 mp, pe care sotii iviu si Carmen Eugenia Negoita le-au cumparat impreuna in anul 2002. Astfel, fiecare sot devenise proprietar pe cate o jumatate din aceste proprietati.

Adrian Inimaroiu (PNL) - Nici primarul sectorului 4, liberalul Adrian Inimaroiu, nu a facut avere anul trecut. Potrivit declaratiei sale de avere publicata pe site-ul Primariei Sectorului 4, Imimaroiu locuieste intr-un apartament situat6 in Bucuresti, in suprafata de 60 mp, cumparat in anul 2002.

Pe langa salariul de edil, care, la nivelul anului 2005, s-a ridicat la 153 de milioane de lei, Inimaroiu a mai castigat 73 de milioan e de lei, indemnizatie primita de la Comisia de Aplicare a Legii 550/ 2002.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea