Social

#cnas #analize #spital

Analizele medicale, disponibile gratuit doar in primele zile ale lunii

Fondurile CNAS pentru analize si investigatii medicale nu sunt suficiente pentru intreaga luna. Romanii pot alege sa le faca in primele zile ale lunii sau sa le plateasca.

Laboratoarele de analize medicale incep sa respinga solicitarile pacientilor dupa primele zile ale lunii, odata cu epuizarea fondurilor CNAS.

Numarul pacientilor care beneficiaza de analize de laborator decontate de casa de asigurari de sanatate a scazut cu 20% anul acesta, spune vicepreseintele patronatului laboratoarelor medicale.

"In Bucuresti putem sa facem analize cam 10, maximum 15 zile, dupa care fondurile de la casa de asigurari se epuizeaza si incepem sa programam pacienti pentru luna urmatoare. Va dau un alt exemplu, de Iasi, unde pacientii sunt programati in fiecare zi un numar mai mare si fondurile ajung 3 zile", a explicat doctor Ilarie Biila, vicepresedinte PALMED, citat de Realitatea.net.

Cand fondurile s-au terminat, pacientii pot alege sa caute alte laboratoare sau sa plateasca analizele din buzunar pentru a scapa de alergatura.

Medicii de familie recomanda, in medie, 10-15 analize de baza pe un bilet de trimitere, ce pot costa intre 50 si 70 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea