Social

#colesterol #anemie #infectii #doctori #glicemie #analize #controale

Analize medicale pe care ar trebui sa le faci o data pe an

Medicii recomanda romanilor ca macar o data pe an sa mearga la medicul de familie sau la cel de specialitate pentru a-si face un set complet de analize. Analizele pe care un roman ar trebui sa le faca anual vizeaza masurarea nivelului colesterolui, glicemiei si efectuarea hemoleucogramei, aceasta din urma fiind utila in identificarea infectiilor, anemiei si alergiilor

Potrivit medicului Adrian Fochi, se recomanda anual efectuarea unei electrocardiograme, ce poate scoate in evidenta eventualele probleme cardiace.

De pe lista controalelor medicale anuale nu trebuie sa lipseasca sumarul de urina, cu ajutorul caruia se pot depista insuficientele renale, diabetul zaharat si infectile cailor urinare.

Medicii mai recomanda ca o data la 12 luni sa se efectueze o ecografie abdomeno-pelvina, cu ajutorul careia se pot depista problemele la nivelul ficatului, splinei, colecistului sau rinichilor.

De asemenea, romanii sunt sfatuiti ca macar o data pe an sa mearga la un control oftalmologic, respectiv la un consult stomatologic.

Sursa foto: bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea