Social

#simptome cancer #cancer la san #mamografie #analize medicale #ecografie

Analiza care te scapa de o moarte prematura si chinuitoare

O investigatie medicala simpla, care dureaza doar 20 de minute, scade riscul mortalitatii cu 40% in randul femeilor, arata un studiu efectuat la nivel mondial  si publicat in Jurnalul de Medicina New England. 

Mamografiile salveaza vieti si nu putine - este concluzia studiului. Astfel, in randul femeilor cu varsta de peste 35 de ani aceasta investigatie medicala le este recomandata in functie de istoricul medical, insa dupa 50 de ani este recomandata efectuarea acesteia anual. 

Specialistii care au efectuat studiul considera ca de baza este palparea sanului, ca metoda de prima alerta, care, evident, nu costa nimic, iar anual un control la medicul specialist ar putea scuti femeile de o lunga si dificila suferinta, avand in vedere ca masectomia (extirparea sanului) este una dintre cele mai traumatizante interventii chirurgicale. De asemenea, acestia au declarat ca lucreaza si la alte metode de diagnosticare a cancerului mamar, precum si la un calcul de risc pe baza istoricului familial, al factorilor de risc datorati stilului de viata si factorilor genetici. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea