Social

#schimb arme #bonuri masa #americani

Americanii schimba armele pe bonuri de masa

Criza economica ii determina pe americani sa foloseasca mai mult transportul in comun si sa renunte la arme in schimbul bonurilor de cumparaturi. Faptul este dovedit de succesul inregistrat de un programul initiat la Los Angeles, informeaza AFP.

Desi pretul petrolului a scazut in ultimele luni, americanii continua sa foloseasca in numar record mijloacele de transport in comun, potrivit bilantului unei asociatii care promoveaza aceasta modalitate de deplasare, American Public Transportation Association (APTA).

Peste 2,8 miliarde de calatorii au fost efectuate cu mijloacele de transport in comun in al treilea trimestru al anului 2008, cu 6,5% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, remarca APTA. Este cea mai mare crestere trimestriala a traficului in transportul public din ultimii 25 de ani. In primul trimestru al anului, folosirea transporturilor in comun a crescut cu 3,4%, iar in al doilea cu 5,2% din cauza cresterii pretului benzinei.

Pe tot anul 2008, 10,3 miliarde de calatorii s-au efectuat cu transportul public, cifra care nu a mai fost atinsa in ultimii 50 de ani in Statele Unite.

Pe de alta parte, criza economica ii indeamna pe americani sa renunte la arme. Un program care permite schimbarea armelor pe bonuri de cumparaturi, intr-un oras afectat de conflicte intre bande din apropiere de Los Angeles, a avut anul acesta un succes fara precedent, in care politia vede un alt semn al deteriorarii situatiei economice. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea