Social

#iran #sua #proteste #invitatii #diplomati

Americanii retrag invitatiile de 4 iulie adresate diplomatilor iranieni

conflict deschis intre Statele Unite si Iran. Casa Alba a anuntat ca SUA au retras invitatiile adresate diplomatilor iranieni pentru a asista la festivitatile prilejuite de Ziua nationala americana, din 4 iulie .

Autoritatile americane si-au motivat decizia spunand ca manifestarile de 4 iulie din Statele Unite celebreaza libertatile oamenilor, lucru care contravine cu ce se intampla in Iran. "Ziua de 4 iulie ne permite sa celebram libertatile de care beneficiem: libertatea cultului, libertatea de a ne aduna pasnic, libertatea presei . Nu este deci surprinzator ca niciunul dintre diplomatii iranieni nu a raspuns invitatiei ", a declarat Robert Gibbs, purtator de cuvant al Casei Albe, citat de Adevarul.

La inceputul acestei luni, Departamentul de Stat american anuntase ca la serbarile de 4 iulie de la ambasadele americane ar putea fi invitati si diplomati iranieni, lucru care nu s-a mai intamplat de cand diplomatii Ambasadei SUA la Teheran au fost luati ostatici si tinuti in captivitate 444 de zile in 1979-1980, eveniment care a dus la ruperea relatiilor diplomatice intre cele doua tari.

Insa evenimentele care au avut loc in Iran dupa alegerile prezidentiale i-au facut pe americani sa-si retraga invitatiile. In timpul manifestatiilor de la Teheran si-au pierdut viata pana acum mai mult de 10 persoane, altc cateva zeci fiind ranite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea