Social

#presedinte #americani #alegere presedinte

Americanii isi aleg azi noul presedinte

Peste 200 de milioane de cetateni americani ies azi la vot pentru a-si desemna presedintele care le va reprezenta interesele in urmatorii patru ani.

Prima sectie de vot s-a deschis la ora 7.00, ora Romaniei, urnele urmand sa se inchida miercuri, la ora 6.00.

La alegerile prezidentiale din acest an concureaza Barack Obama, reprezentatul Partidului Democrat, si Mitt Romney, candidatul desemnat de Partidul Republican.

Mitt Romney a devenit o figura cunoscuta in SUA in timpul Jocurilor Olimpice de la Salt Lake City din 2002, el implicandu-de direct in organizarea acestui eveniment. Tot in 2002, el a fost ales guvernator de Massachussets.

Barack Obama a fost ales membru al Senatului SUA in 2004, functie pe care a ocupat-o timp de patru ani. Obama a castigat alegerile prezidentiale din 2008, devenind primul presedinte de culoare din istoria Statelor Unite.

Un sondaj realizat de CNN il da invingator pe Barack Obama, cu 49%, in timp ce contracandidatul sau se plaseaza pe locul secund, cu 48%. In schimb, in sondajul publicat de Institutul Rasmunsen situatia se inverseaza.

Sursa foto: bet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea