Social

#sua #bomba nucleara #gheata #groerlanda

Americanii au pierdut o bomba nucleara sub gheata din Groerlanda

Statele Unite au pierdut o bomba nucleara sub gheta din Groenlanda, in urma prabusirii unuia dintre bombardierele lor, in urma cu 40 de ani, relateaza luni BBC, citat de AFP.

Potrivit unor documente declasificate obtinute in baza Freedom of Information Act, lege americana care le permita agentiilor federale sa transmita documente, americanii nu au putut localiza niciodata bomba, in pofida cercetarilor efectuate in apropiere de baza aeriana Thule, unde s-a prabusit in 1968 un bombardier strategic B-52 cu patru bombe nucleare la bord. Baza THULE este cea mai nordica a US Air Force. Avand o importanta strategica mare, complexul a fost construit in plin Razboi Rece , la inceputul anilor '50, si a reprezentat o veriga importanta a sistemului de radare Norad (sistem de supraveghere a spatiului aerian nord-american), vizand detectarea oricarei lansari de rachete sovietice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea