Social

#america latina #embargo cuba #relatii sua cuba

America Latina lanseaza o ofensiva impotriva embargoului SUA impus Cubei

Liderii latino-americani au lansat, la summit -ul de doua zile din Brazilia, o noua ofensiva pentru ridicarea embargoului american impotriva Cubei, la mai putin de o luna pana la investirea noului presedinte al Statelor Unite, Barack Obama.

Intr-o declaratie comuna publicata la sfarsitul summit -ului, cele 33 de state din America Latina si Caraibe reprezentate la reuniune au cerut "administratiei Statelor Unite sa aplice dispozitiile a 17 rezolutii succesive adoptate de Adunarea Generala a ONU si sa puna capat embargoului economic, financiar si comercial impus Cubei", informeaza AFP.

Liderii sud-americani au cerut, de asemenea, eliminarea "imediata" a masurilor adoptate in ultimii cinci ani si care au agravat embargoul impus din 1962 de Statele Unite impotriva statului comunist.

Potrivit datelor oficiale ale guvernului cubanez, embargoul decretat de Statele Unite in 1962 a costat Cuba 93 de miliarde de dolari. Sefii de state s-au intalnit la Costa do Sauipe, fara prezenta SUA, si l-au salutat pe presedintele cubanez Raul Castro , in varsta de 77 de ani, care a participat la primul sau summit in afara Cubei de cand a preluat conducerea statului, in 2006, dupa retragerea fratelui sau Fidel Castro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea