Social

# copii pierduti #copii nesupravegheati #salvamari #plaja #amenzi #copii #parinti

Amenzi usturatoare pentru parintii neglijenti. Cat patesc daca nu isi nesupravegheaza copiii pe plaja

Parintii care nu isi supravegheaza copiii pe plaje risca amenzi usturatoare. Autoritatile au luat aceasta decizie, dupa ce, in ultimele saptamani tot mai multi parinti au apelat la salvamari pentru a-i gasi pe cei mici.

 

Astfel, parintii care isi lasa copiii nesupravegheati si apeleaza la autoritati pentru a-I gasi, vor plati amenzi de pana la 2.000 de lei.

Potrivit autoritatilor, in fiecare sezon, sute de minori se ratacesc pe plaje.  Majoritatea copiilor pierduti au varste cuprinse intre 3 si 7 ani. Parintii neatenti, care alerteaza salvamarii, pot primi acum amenzi usturatoare, intre 1.000 si 2.000 de lei.

Mai mult, autoritatile au inceput o campanie de informare a parintilor asupra risculrilor la care se expun atunci cand isi lasa copiii singuri in apa sau la joaca.

Unii hotelieri pun la dispozitia parintilor, gratuit, bratari de vacanta pentru copii. Sunt bratari simple, pe care pot fi trecute numele persoanei de contact sau al copilului si un numar de telefon la care sa se poata apela in caz de pierdere. Exista si bratari cu GPS incorporat, pe care parintil il pot urmari in timp real, de pe telefon, insa un astfel de gadget costa intre 350 si 1000 de lei. 

Riscurile sunt deosebit de mari pentru copiii nesupravegheati. De la riscul de a se ineca in mare si pana la rapire, copiii sunt intr-un continuu pericol. Prin urmare este crucial ca parintii sa anunte salvamarii de indata ce observa lipsa micutilor. Acest lucru poate face difirenta dintre viata si moarte.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea