Social

#asteptare pacienti # amenzi doctori #amenzi #spitale

Amenzi mai mari pentru medicii care lasa pacientii sa astepte ore intregi pe holuri

Doctorii, asistentele si spitalele care nu respecta regulile si protocoalele in sanatate si lasa pacientii care se prezinta la urgenta sa astepte pe hol peste intervalul de timp prevazut de lege vor plati amenzi duble fata de cele de pana acum, a hotarat Guvernul, potrivit hotnews.

Amenzile vor fi cuprinse intre 1.000 si 3.000 de lei, iar spitalele vor primi amenzi cuprinse intre 20.000 si 30.000 de lei.

Care sunt timpii de asteptare legali la Unitatile de Primiri Urgente ale spitalelor

Timpii legali de asteptare la UPU sunt cuprinsi intre 0 si 240 de minute, in functie de gravitatea urgentei.

- pacientii cod rosu (resuscitare) - 0 minute

- pacientii cod galben (situatie cu risc major/ status mental alterat/orice durere intensa sau discomfort major) - 15 minute

- pacientii cod verde (urgent) - 60 de minute

- pacientii cod albastru (non-urgent) - 120 de minute

- pacienții cod alb (consult) - 240 de minute

Amenzile pentru depasirea timpilor de asteptare in preluarea pacientilor la UPU exista deja in legislatie, insa valoarea lor se dubleaza. Inainte personalul medical putea fi amendat cu sume intre 500 lei si 1.500 de lei, iar spitalele cu 10.000 pana la 15.000 de lei.

Cei care nu sunt multumiti de cat asteapta pana ii vede un medic la urgente pot face reclamatie la Directia de Sanatate Publica, iar inspectorii vor analiza cazul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea