Social

Amenzi de peste 200.000.000 de lei!

Jandarmeria Romana a sanctionat 26 de persoane cu amenzi in valoare de 20.750 RON (peste 200 de milioane de lei vechi) in urma incidentelor petrecute la partida Farul-Dinamo, scor 0-1, contand pentru etapa a XVIII-a a Diviziei A, soldate cu evacuarea din peluza a doua a galeriei formatiei bucurestene. "Au fost aplicate 26 de sanctiuni contraventionale (din care trei avertismente scrise) in valoare totala de 20.750 RON.
In zilele urmatoare se vor desfasura cercetari, inclusiv pe baza materialelor video, pentru sanctionarea tuturor celor care se fac vinovati de incalcarea legii", se precizeaza intr-un comunicat al Jandarmeriei.

Totul a pornit de la bannere...

Potrivit sursei citate, incidentele din stadion au izbucnit deoarece fanii echipei Dinamo au fost impiedicati sa afiseze mai multe bannere, dar si ca urmare a prezentei jandarmilor in interiorul peluzei. "In jurul orei 19.05, datorita faptului ca li s-a interzis afisarea unor bannere in locurile dorite de suporterii dinamovisti si deranjati de faptul ca dispozitivul de ordine era amplasat in interiorul peluzei si nu in exterior cum ar fi dorit acestia, actele de violenta in stadion s-au amplificat, factiunile galeriei oaspete adresand injurii si expresii jignitoare fortelor de ordine", se sustine in comunicat.

In minutul 20, observatorul de joc al partidei, Daniel Prodan , a solicitat sefului de dispozitiv al Jandarmeriei evacuarea din stadion a galeriei dinamoviste, pentru evitarea escaladarii violentelor. Pe timpul evacuarii, membrii galeriei Dinamo au agresat fizic si verbal fortele de ordine, au aruncat cu pietre si alte obiecte contondente in acestia, o tanara din galerie a lesinat si alti doi membri au primit ingrijiri medicale fara a fi internati in spital, iar noua jandarmi au necesitat ingrijiri medicale, suferind diferite plagi deschise si multiple contuzii. In parcarea destinata mijloacelor de transport ale galeriei dinamoviste au continuat violentele, iar impotriva celor mai agresivi s-a luat masura culcarii acestora pe sol.

Violenti inca de la sosire

Reprezentantii Jandarmeriei sustin ca fanii formatiei Dinamo au avut un comportament violent inca de la sosirea in Constanta. "Tensiunile au existat pe timpul deplasarii, dar si la sosire cand, din cauza consumului de bauturi alcoolice, suporterii dinamovisti si-au adresat reciproc injurii si expresii jignitoare. De asemenea, pe timpul afluirii catre stadion au existat altercatii intre suporteri, unul dintre ei fiind pansat la arcada stanga, in momentul sosirii la stadion", se arata in comunicat.

In timpul incidentelor, suporterii echipei din Soseaua Stefan cel Mare au rupt 429 de scaune din incinta stadionului.
Aproximativ 30 dintre suporterii dinamovisti care s-au deplasat cu trenul au provocat dezordine in gara Constanta si au agresat verbal si fizic fortele de ordine. "Inca de la debarcarea din mijloacele de transport, in jurul orei 18.45, suporterii dinamovisti si-au demonstrat agresivitatea scandand "nu va puneti cu noi" si aruncand cu petarde . Au fost sanctionati contraventional doi dintre ei, ceea ce a atras nemultumirea celorlalti", se arata in comunicatul citat. De asemenea, potrivit comunicatului, suporterii au agresat fizic jandarmii aflati in dispozitiv si au aruncat spre acestia cu scaune, pietre si alte obiecte contondente.

Dupa imbarcarea suporterilor dinamovisti, coloana de autovehicule, insotita de echipaje de jandarmi, a inceput deplasarea catre Bucuresti. Jandarmeria a precizat ca nu exista incheiat nici un fel de protocol cu suporterii privind stabilirea unor masuri de ordine, dupa cum au declarat unii dintre fanii dinamovisti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea