Social

#legislatie #masini #permis de conducere #cod rutier #politia romana

Amenzi de pana la 7.500 de lei pentru soferii indisciplinati

Ministerul Afacerilor Interne a publicat un nou proiect de lege pentru modificarea Codului rutier, ce va fi pus in dezbatere publica timp de 10 zile.

Potrivit noilor modificari, soferii care nu respecta regulile de circulatie pot incasa amenzi ce presupun de la 21 la 100 de puncte amenda, respectiv sume cuprinse intre 1.575 - 7.500 de lei, pentru abateri precum o alcoolemie de sub 0,8 grame/litru, neacordarea prioritatii pietonilor angajati regulamentar in traversare sau depasirea limitei de viteza cu 60 km/h.

In functie de aceste abateri, suma de procesul-verbal va fi stabilita de agentii constatatori, iar acesteia i se va adauga si o suspendare a permisului pentru 4 luni.

De asemenea, noul Cod rutier prevede si noi termene pentru suspendare dreptului de conduce. Astfel, pentru daca fapta soferului este urmarita ca infractiune, insa s-a dispus apliecare unei sanctiuni administrative, perioada de suspendare a permisului va fi de 120 de zile.

Insa, in cazului unui accident de circulatie in urma caruia a rezultat un decesc sau vatamari corporale, perioda de suspendare va fi de 180 de zile.

Sursa foto: www.gandul.info
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea