Social

#cauciuduri iarna #amenda soferi #amenda circulatie #amenda

Amenzi de 2.500 de lei pentru soferi, incepand de astazi

Soferii pot primi amenzi usturatoare, incepand de astazi, daca nu isi monteaza cauciucuri de iarna. Si asta deoarece temperaturile au scazut drastic in mai multe zone ale tarii iar la munte au fost anuntate ninsori.

Astfel, daca soferii sunt prinsi fara cauciucuri de iarna vor putea fi sanctionati cu 20 de puncte de amenda. Un punct de amenda inseamna 125 de lei. Amenda minima pentur soferii care circula fara cauciucuri de iarna este de 1125 lei.

Mai mult, soferii vor ramane fara certificatul de inmatriculare, care va fi retinut pana in momentul in care acestia vor face dovada montarii cauciucurilor de iarna.

Potrivit Codului Rutier, soferii trebuie sa aiba montate cauciucuri de iarna in momentul in care carosabilul este acoperit cu zapada. "Conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decat cele prevazute in certificatul de inmatriculare sau inregistrare ori sunt uzate peste limita admisa", este scris in Noul Cod Rutier, la art.100, aliniatul 6

Pentru a nu risca amenzi, soferii sunt sfaturiti de organele de politie sa-si monteze cauciucuri de iarna in momentul in care temperaturile minime scad sub 7 grade.

Sursa foto: roman24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea