Social

Amenintarile la adresa lui Tadici tensioneaza campania din Serbia

Presedintele sarb, Boris Tadici , a fost amenintat cu moartea, cu mai putin de o saptamana inainte de alegerile legislative din 11 mai.

Potrivit cotidianului „Blic", Tadici a primit o scrisoare in care este numit „tradator" si a fost avertizat ca „va avea ceea ce merita – un glont in frunte". Scrisoarea ar fi fost trimisa din Chicago, dar expediata probabil din Serbia, a declarat Tomo Zorici, purtatorul de cuvant al procurorului general, precizand ca, deocamdata, nu poate oferi alte detalii.

Nationalistii, principalii suspecti


Amenintarile la adresa presedintelui s-au intensificat dupa proclamarea independentei Kosovo si dupa semnarea de saptamana trecuta a Acordului de stabilizare si asociere cu Uniunea Europeana. Prooccidentalul Boris Tadici este aspru criticat de nationalisti pentru acest acord, opozantii lui considerandu-l „un tradator al intereselor nationale ale Serbiei". Chiar si fara acest incident, ultima saptamana de campanie electorala se anunta tensionata.

Precedentul Djindjici

La sfarsitul saptamanii trecute, la Belgrad, au aparut afise semnate de gruparea nationalista „Familia Suporterilor Sarbi", in care oficialii sarbi proeuropeni sunt calificati drept „ inamici ai statului" pentru ca au incheiat acordul de apropiere cu UE, relateaza agentia „BETA".

Afisele contin portrete ale presedintelui Boris Tadici si ale vicepremierului Bozidar Djelici, cel care a semnat acordul cu Bruxellesul. Parchetul a ordonat politiei sa lanseze o ancheta in legatura cu acest incident.

Dobriovje Radovanovici, fostul director al Institutului pentru cercetarea actelor criminale, a sfatuit politia, procuratura si serviciile de informatii sa nu mai repete greseala din cazul lui Zoran Djindjici. Atunci, toate informatiile privind amenintarile la adresa fostului premier au fost ascunse. Djindjici a fost asasinat la 12 martie 2005, in timp ce iesea din cladirea guvernului.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea