Social

#bentita #tricolori #amenintari #eleva facebook #maghiari # Ziua Maghiarilor

Amenintari cu moartea de Ziua Maghiarilor

O eleva de nationalitate romana, care urmeaza cursurile Liceului mixt "Korosi Csoma Sandor" din Covasna a fost amenintata de colegii ei de etnie maghiara, dupa ce a purtat o bentita cu tricolorul romanesc pe data de 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Gestul elevei de clasa a IX-a a generat un adevarat scandal atat in colegiul la care studiaza, cat si pe Facebook. Consiliul profesoral s-a autosesizat si urmeaza sa decida ce masura va lua in acest caz.

Directoarea adjuncta a liceului, Claudia Vlad, sustine ca de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni elevii romani si unguri s-au jignit reciproc, insa nu considera ca eleva a fost discriminata.

Eleva Sabina Elena s-a pozat purtand pe cap o bentita in culorile drapelului national, iar imaginea a fost postata pe Facebook. Ulterior, ea a primit mai multe amenintari, iar cazul este cercetat acum de politie.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Covasna, Diana Lolu, a declarat ca s-a deschis un dosar penal cu autor necunoscut dupa ce Sabina Elena a fost amenintata cu moartea pe Facebook din cauza bentitei tricolore.

Facebook a inchis contul celui care a lansat amenintarea si a sters de pe contul fetei fotografia care o infatisa purtand bentita tricolora.

Sursa foto:antena3.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea