Social

#amenda #frauda #europarlamentar #alegeri #delegat

Amenda de 300 de lei pentru fraudarea alegerilor europarlamentare din iunie

Un delegat vrancean la alegerile europarlamentare din acest an, care a recunoscut ca a fraudat scrutinul european, a primit o amenda de 300 de lei. Ancheta penala se putea incheia cu o pedeapsa cu inchisoarea, insa nu a fost aplicata pentru ca aceasta a fost prima abatere a respectivei persoane.

Violeta Ichim, delegatul Partidului Forta Civica in Sectia de votare din comuna Paulesti, judetul Vrancea, a fost reclamata de reprezentantii PDL ca ar fi permis semnarea in fals a listelor electorale din iunie, in locul a doi cetateni care erau plecati la munca in Italia , noteaza Evenimentul Zilei.

Femeia a fost cercetata penal alaturi de presedintele Biroului Electoral al Sectiei de votare nr. 235 din Paulesti, Luminita Roinita, cea din urma scapand fara nici o sanctiune dupa ce invinuita a precizat ca presedinta sectiei n-a stiut nimic despre situatia creata. Potrivit EVZ, Ichim a recunoscut faptul ca a fraudat alegerile la sectia sa de votare. In apararea sa ea a spus ca vazuse doua persoane care uitasera sa semneze, dupa ce au votat, dar n-a putut explica felul in care au ajuns cele doua buletine de vot in urna.

In urma anchetei si audierilor, procurorii au decis neinceperea urmaririi penale in cazul celor doua, insa au amendat-o pe Violeta Ichim cu 300 de lei si achitarea cheltuielilor judiciare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea