Social

#batrani #lege #amenda

Amenda de 15.000 lei pentru cine nu respecta batranii?

Un nou proiect de lege ar putea acorda "prioritate" persoanelor de peste 70 de ani la orice coada din institutiile publice si private. Nu lasi batranii in fata? Risti o amenda intre 5.000 si 15.000 lei!

Propunerea vine din partea senatorilor PSD si PC, printre care si Mircea Geoana si Dan Voiculescu . Social-democratii vor ca batranii sa aiba dreptul de "a achizitiona, cu prioritate, orice bun sau serviciu public, sau privat, furnizat de agentii economici romani sau straini".

Motivand ca batranii in varsta de peste 70 de ani sunt defavorizati in Romania, senatorii spera sa impuna respectul prin lege sub amenintarea unor amenzi consistente, sume cuprinse intre 5.000 si 15.000 de lei.

"In tarile occidentale , seniorii au o serie de facilitati de acest fel, e drept, fara sa existe reglementari legislative in acest sens. Insa asta se intampla in tarile civilizate, la noi trebuie sa faci educatie prin lege", a explicat, pentru Evenimentul Zilei, senatorul PSD Viorel Arcas, unul dintre initiatorii proiectului.

Sociologii atrag insa atentia asupra caracterului discriminatoriu al propunerii, care ar putea crea un val de antipatie fata de batrani.

"Cand introduci o penalitate, cand impui masuri punitive , obtii, de regula, efectul contrar. Educatia nu se poate face asa, ci la scoala si in familie", crede sociologul Mircea Kivu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea