Social

#michael reiterer #referendum elvetia #romani criminali #ue

Ambasadorul UE in Elvetia: Nu se poate ca toti romanii sa fie prezentati drept criminali

Ambasadorul UE in Elvetia , Michael Reiterer , priveste cu o 'oarecare ingrijorare ' faptul ca Romania si Bulgaria nu sunt tratate de Elvetia asa cum ar trebui, a declarat acesta intr-un interviu acordat publicatiei elvetiene '20 Minuten', citat de Agerpres.

'Nu se poate ca toti romanii si bulgarii sa fie prezentati drept criminali, paraziti si alte asemenea. Si romii fac adesea obiectul unor afirmatii false. In primul rand, romii nu sunt infractori si, in al doilea rand, nu toti romii sunt romani. Ei au diverse nationalitati', a subliniat ambasadorul Reiterer.

La afirmatia reporterului ca romii din Romania constituie o tema majora de dezbatere in Elvetia, diplomatul a explicat ca chestiunea romilor reprezinta o 'problema europeana si este tratata ca atare'.

'Trebuie sa cream structuri, trebuie sa permitem educarea si instruirea romilor. Nu este adevarat ca romii nu muncesc deloc. De asemenea, mare lor majoritate sunt sedentari. In pus, ca cetateni ai unor state membre UE , ei au si acum dreptul de a ramane pana la trei luni intr-o tara, deci si in Elvetia', a mai aratat Reiterer. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea