Social

#scut antiracheta #romania #rusia

Ambasadorul Rusiei la NATO i-a numit pe romani "vanatori mizerabili"

Ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin , a spus pe Twitter ca ursul rusesc va iesi pentru a "le da un sut in fund" SUA si aliatilor lor, "acesti vanatori mizerabili care vor sa incolteasca Rusia". Daca era neclar pentru cineva, motivul supararii Rusiei e anuntul presedintelui Basescu referitor la amplasarea pe teritoriul Romaniei a scutului american antiracheta, care pentru rusi e ca un ghimpe in coasta.

Si da, noi suntem "vanatorii mizerabili", alaturi de americani.

Ce vrea sa insemne asta?

Cand Rogozin e insarcinat sa trimita astfel de mesaje dure, ca sa nu le spunem atacuri "mizerabile", semnalul e clar - Rusia e dispusa sa "iasa la bataie". Fie pentru a impiedica realizarea scutului, fie pentru a pedepsi, aratand ca nu e bine sa te pui cu Kremlinul .

De fapt, singurul rol al lui Rogozin e tocmai acela de a da mesajele cele mai dure ale politicii externe rusesti. Sau de a oferi cel mai rau scenariu posibil. El e cel care isi permitea public sa ameninte Georgia ca daca vrea sa intre in NATO, va intra fara regiunile sale Osetia de Sud si Abhazia . Pentru cine nu stie, acestea au fost definitiv smulse Georgiei dupa razboiul din august 2008 . Tot el avertiza si Ucraina ca poate intra in NATO, dar fara regiunile rusofone din estul Ucrainei si fara Crimeea.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea