Social

#norvegia #coruptie #romania #mediu #investitii

Ambasadorul Norvegiei: Norvegienii, mai disciplinati decat romanii

Norvegia , una dintre cele mai "ecologice" tari din lume, investeste anual in Romania 100 de milioane de euro si este in egala masura interesata de combaterea coruptiei cat si de protejarea mediului in tara noastra.

Intr-un interviu acordat Newsin, ambasadorul norvegian Oystein Hovdkinn, atrage atentia asupra faptului ca tara sa urmareste cu interes modul in care Romania gestioneaza reformarea justitiei, lupta anticoruptie si reducerea birocratiei , dar si protectia mediului .

"Este bine ca lupta anticoruptie se afla in fruntea dezbaterii publice, dar ar fi si mai bine sa se aiba in vedere mai multe idei deodata, nu una singura. Norvegia este bineinteles interesata de modalitatea in care se desfasoara lupta anticoruptie, intrucat transferam o suma considerabila catre Romania - aproape 100 de milioane de euro pe an. Dar, in egala masura suntem interesati de ceea ce face Romania in domeniul protejarii mediului", a spus ambasadorul.

Poate unul dintre indicatorii care reflecta cel mai bine atitudinea pe care un popor o are fata de mediu este cum si unde isi arunca gunoaiele. Si nimeni nu poate ignora gunoaiele aruncate in tot locul in Romania sau lipsa de respect a unor romani care nu se obosesc sa caute o ghena de gunoi pentru a se debarasa de un ambalaj . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea