Social

Amarie, pirit ca a pus cruce dosarului RAFO

Din toamna lui 2004 pina la alegerile cistigate de Basescu, fosta conducere a PNA a incuiat intr-un sertar dosarul RAFO II, cu un prejudiciu de un miliard de euro. In acest timp, ancheta a batut pasul pe loc, deoarece la mijloc se aflau interese de ordin politic.

Dezvaluirea a fost facuta ieri in fata CSM, de catre procurorul militar Vasile Doana . Lucram la dosar si, fara sa mi se dea explicatii, m-am trezit ca mi se ia dosarul de catre conducerea de atunci (Ioan Amarie, fost procuror-general al PNA). In ianuarie 2005, l-am reprimit, a spus Doana. Surse judiciare oficiale au declarat pentru 2 ca interesele in acest caz au fost pur politice. Se stie deja ca, practic, cariera lui Ioan Amarie a murit pe 12 decembrie cind alegerile au fost cistigate de Traian Basescu. Insa din toamna anului 2004 - de cind i-a fost luat dosarul - si pina in decembrie acelasi an, procurorul Doana l-a cerut inapoi in mod constant, pentru a-si putea continua ancheta. In dosarul RAFO II sint cercetate aceleasi persoane care se regasesc si in dosarul RAFO de la Parchetul General: Ovidiu Tender si Marian Iancu. Desi am incercat sa aflam si punctul sau de vedere, fostul sef al PNA Ioan Amarie nu a fost de gasit in cursul zilei de ieri.

Propus pentru sefia Parchetelor Militare, procurorul Vasile Doana nu a primit ieri aviz favorabil. Insa atit candidatura sa, cit si cea a procurorului Dan Voinea , propus ca adjunct, au fost acceptate de Monica Macovei si vor ajunge la Traian Basescu, cel care are ultimul cuvint in astfel de cazuri.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea