Social

#durata vietii #prezicere durata vietii #descoperire imbatranire

Am putea afla cat mai avem de trait: cercetatorii chinezi pot prezice durata vietii

O echipa de cercetatori chinezi a reusit sa prezica durata vietii la o specie de animale si estimeaza ca, la un moment dat, metoda ar putea fi aplicata si in cazul oamenilor.
 

Grupul de geneticieni de la Institutul National de Stiinte Biologice din Beijing, China, a studiat activitatea mitocondriilor, particule considerate "uzinele de energie" ale celulelor, noteaza Descopera.ro.

Cercetatorii au analizat viermi nematozi Caenorhabditis elegans, in ale caror celule au introdus mito-flashuri, proteine care emiteau lumina cand identificau leziuni la nivel mitocondrial. Astfel, au descoperit ca mitocondriile sunt vulnerabile la atacul radicalilor liberi, numarul emisiilor luminoase fiind direct proportional cu acela al moleculelor nocive.

Pe baza acestor observatii, specialistii chinezi au prezis cu exactitate durata de viata a viermilor nematozi, constatand ca vietatile care aveau mai putine mito-flashuri la varsta reproductiva (3 zile) traiau mai mult decat aceia cu un numar ridicat de mito-flashuri la aceeasi varsta.

Studiul oamenilor de stiinta chinezi sustine teoria mitocondriala a imbatranirii, propusa in 1972, o ipoteza, de altfel, controversata. Cercetatorii considera ca, pe baza ei, candva ar putea fi prezisa si durata vietii oamenilor.

Sursa foto: totalrejuvenation.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea