Social

#spitale #simptome #aplicatie #test #alzheimer #depistare #memorare

Alzheimerul, diagnosticat inainte de aparitie printr-un nou test

Boala Alzheimer ar putea fi diagnosticata inainte de aparitie cu ajutorul unui nou test, care a castigat deja premiul pentru inovatie in sanatate in cadrul Festivalului South by South West din orasul american Austin.

Producatorii acestui test spun ca acesta are o reusita de 100% si ca va fi disponibil mai intai in laboratoarele farmaceutice, apoi pentru medici si spitale si anunta ca intentioneaza sa dezvolte aceasta tehnica si pe aplicatiii pentru tablete si telefoane.

"«Neurotrack» permite diagnosticarea maladiei Alzheimer printr-un test informatizat de detectare a miscarii ochilor, cu sase ani inainte de aparitia simptomelor", a declarat Elli Kaplan, director general al companiei producatoare.

Testul a fost realizat in colaborare cu Universitatea Emory si este disponibil in doua variante: una cu o camera in infrarosu, iar cealalta functioneaza cu un mouse de computer.

Persoanele care fac testul trebuie sa compare imagini - unele noi si altele pe care le-au vazut deja.

"Studiind felul in care aceste persoane isi misca ochii si felul in care privesc noile imagini in raport cu imaginile cu care sunt familiarizati, putem sa detectam perturbarile existente in functionarea hipocampusului (o regiune a creierului care are un rol important pentru capacitatea de memorare)", explica Elli Kaplan.

Sursa foto: www.emedi.gr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea