Social

#Teodor Melescanu DNA # oug 13 #teodor melescanu

Alta zi, alta vizita la DNA! Teodor Melescanu: “Mi-am explicat eu pe larg, pentru ca stiu sa citesc”

Astazi, ministrul de Externe, Teodor Melescanu, s-a prezentat la DNA, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care se fac cercetari în legatura cu OUG 13 de modificare a Codurilor penale.


'Pentru chestiunea cu Ordonanta 13 m-au chemat procurorii", a declarat Teodor Melescanu, la sosirea la DNA.

Intrebat daca fostul ministru al Justiţiei i-a explicat care sunt consecinţele OUG 13, Melescanu a raspuns: "Nu, mi-am explicat eu pe larg, pentru ca stiu sa citesc. Am dat avizul pentru ca se traduceau in legislatia romana prevederi ale unei directive a Parlamentului European si a Consiliului Europei si trebuia sa fim in acord cu aceasta traducere".

Ministrul de Externe a adaugat ca OUG 13 era “un act necesar”. “Intrucat Curtea Constitutionala a declarat ca neconstitutionale unele prevederi de la abuzul in serviciu, era normal sa se faca un efort pentru a se adapta legislatia la deciziile CCR”, a explicat Melescanu.

De asemenea, întrebat de jurnalisti daca OUG 13 a fost un act normativ facut ca sa favorizeze anumiţi politicieni, Melescanu a precizat: "Nu pot sa ma pronunt, pentru ca actele juridice nu se refera la anumite persoane, se refera la categorii de infractiuni”.

Sursa foto: Inpolitics


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea