Social

#copii #mihai seitan #alocatie

Alocatiile diferentiate vor crea conflicte intre copii

Alocatia pentru copii diferentiata dupa veniturile parintilor ar putea adanci segregarea din scoli, cred asociatiile de parinti si specialistii.

"Oamenii n-ar trebui sa fie impartiti in saraci si bogati, asta ii va intarata unii impotriva celorlalti. Oricum, se incalca un drept universal al copilului recunoscut si la nivel international.

Masura va adanci segregarea de la scoala intre copii", a explicat psihologul specializat pe drepturile copilului , Daniela Gheorghe, pentru Evenimentul Zilei.

Parintii sunt revoltati de anuntul ministrului muncii, Mihai Seitan , conform caruia copiii din familii cu venituri mari sa nu mai primeasca alocatia de stat.

"Vorbim despre un drept al copiilor, nu al parintilor, alocatia este singurul venit al celor mici. Nici in perioada comunista nu am dat la saraci de la bogati. Nu putem sa facem economii la buget sau sa scoatem tara din criza pe spinarea copiilor. Este discriminare clara", sustine Mihaela Guna, reprezentanta Asociatiilor de Parinti.

Dupa ce au anuntat ca se lucreaza la proiectul de lege, reprezentanti ministerului muncii au explicat ca alocatia nu va fi suspendata complet pentru copiii "bogatilor": "Cuantumurile noii alocatii vor fi mai mari pentru familiile cu venituri mai reduse si direct proportionale cu numarul de copii, urmand ca familiile cu venituri foarte mari sa primeasca alocatia intr-un cuantum foarte mic".

Alocatia individuala a copiilor din familiile nevoiase ar putea fi unita cu cea familiala complementara si cu alocatia de sustinere pentru familia monoparentala.

"Nu dorim sa facem economii bugetare pe seama copiilor, dar vrem sa aplicam un principiu al solidaritatii active si trebuie sa-i sprijinim pe cei care au nevoie de resurse financiare", a declarat premierul Emil Boc.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea