Social

#crestere alocatii #alocatii copii #alocatii

Alocatiile copiilor se dubleaza! Cand va avea loc urmatoarea majorare

Alocatiile copiilor au fost subiect incins in ultimii ani. S-au facut numeroase promisiuni de la guvernanti, mai ales ca in ultimii ani s-a vorbit chiar de dublarea acestor alocatii.

Acum, se pare ca va exista totusi o crestere a alocatiilor copiilor. Anuntul a fost facut chiar de Ludovic Orban.

Urmatoarea crestere a alocatiilor pentru copii va fi de la 1 ianuarie 2022, asa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonantei, a declarat, luni seara, Ludovic Orban, liderul PNL.

"Coalitia isi mentine angajamentul de a realiza dublarea alocatiilor conform legii. Am stabilit sa creasca alocatiile. Urmatoarea crestere va fi de la 1 ianuarie 2022, asa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonantei care a trecut de Senat si e in dezbatere la Camera Deputatilor. (...) In cazul in care va fi atacata la Curte (legea - n.r), Guvernul trebuie sa fie pregatit sa emita ordonanta de urgenta", a declarat Orban la finalul sedintei Coalitiei de guvernare.

Declaratia vine dupa ce Gabriela Firea a postat pe pagina ei de Facebook un mesaj prin care le cere guvernantilor sa mareasca alocatiile copiilor. Potrivit proiectului de lege alocatiile pentru copii vor fi majorate. de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu varsta intre 2 si 18 ani si de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilitati.

„Depunem, saptamana aceasta, in Parlament, un proiect de lege care sa oblige Guvernul cinic sa majoreze imediat alocatiile la nivelul adoptat in 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu varsta intre 2 si 18 ani si de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilitati. Ce ar mai fi de spus despre decizia celor de la putere de a anula majorarile la alocatiile pentru copii? Trist! Dupa ce Citu si Orban au promis inainte de alegeri ca vor esalona in 5 transe dublarea alocatiilor adoptata de PSD, acum anunta ca anuleaza doua dintre acestea. Spun ca nu au 2,1 miliarde de lei pentru copii, dar aloca prin PNRR 2,9 miliarde de lei pentru unul din sponsorii de partid. Citu si Orban fura peste 500 de lei din buzunarul fiecarui copil intre 2 si 18 ani si peste 1.000 de lei de la cei sub doi ani sau cu dizabilitati”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea