Social

#mamaia #all inclusive #hotel #sezlong #plaja #piscina #mese #bautura #turisti

All-inclusive romanesc, cu sezlongul platit

Varianta hotelierilor autohtoni la pachetele turistice complete se limiteaza, de regula, la cazare, masa si acces liber doar la piscina Din aceasta saptamana, si romanii pot opta pentru pachetele pe sistem all-inclusive.

Multe dintre serviciile cu care sunt obisnuiti romanii, nu sunt insa incluse in pret. In plin sezon, o mana de hotelieri de pe litoral au relansat concurenta cu vecinii din Bulgaria, prin oferirea de pachete all-inclusive celor care doresc sa petreaca o saptamana la mare .

Pentru inceput, doar sapte hoteluri au aceasta oferta. Plaja se plateste separat In Mamaia, de pilda, sunt doar trei unitati care ofera vacante all-inclusive: hotelurile Modern, Perla si Majestic. La Modern, o unitate de patru stele, pentru 1.526 de lei de persoana, in varf de sezon , oferta cuprinde: cazare in camera dubla, trei mese pe zi in regim de bufet suedez, cu bautura locala inclusa, acces liber la piscina hotelului, unde se serveste ceai, cafea, racoritoare si bere. Daca vrei o alta bautura la piscina trebuie insa sa scoti bani din buzunar. Hotelul nu are plaja proprie, iar turistii care vor sa stea pe nisip la soare mai scot cel putin 20 de lei fiecare pentru sezlong si umbrela. Unitatea nu are nici terenuri de sport , nici alte facilitati speciale.

In centrul statiunii, Majestic, un hotel de trei stele care a aderat la acelasi sistem, ofera, pe langa pachetul obisnuit, acces la jacuzzi, sala de fitness, sauna si parc de joaca pentru copii. Seara, pe terasa hotelului au loc spectacole de muzica si divertisment.

Turistii, neincrezatori

Romanii nu sunt convinsi de succesul ofertelor. „Inchipuiti-va ca vin o suta de turisti odata la masa, hamesiti dupa o zi de plaja si dau iama in mancare si bautura. Degeaba platesti 400 de euro pe sejur ca risti sa ramai cu burta goala", a zis un turist din Mamaia. Pachetul de servicii difera de la o tara la alta Cristian Barhalescu, directorul unei turism din Constanta, spune ca, teoretic: „all-inclusive se refera doar la pachetul de cazare si masa in orice parte a globului".

La bulgari, de pilda, sistemul este similar cu ce exista si la noi: cazare si trei mese pe zi, acces la piscina si bautura gratis. In Turcia, nu este neaparata nevoie sa cumperi un pachet all-inclusive pentru a avea acces la alte falicitati puse la dispozitie de hotel.

Poti opta pentru un pachet cazare si mic dejun sau demipensiune la un hotel care pune la dispozitia tuturor clientilor sai terenurile de tenis, de golf sau de baschet, parcuri acvatice sau zboruri cu parapanta .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea