Social

#termen de valabilitate #alimente #saracie

Alimentele in prag de expirare, vandute saracilor cu reducere

Ultima ora de program a unor hypermarketuri din Bucuresti devine de foarte multe ori “ora saracilor”. In aceasta perioada in magazine ajung “profesionistii reducerilor”, care vin special pentru a cumpara produse la preturi foarte mici, la ora la care preturile scad chiar si cu 70%.

Produsele prinse la capitolul reduceri masive sunt cele care se apropie de expirarea termenului de valabilitate. Magazinele respective afiseaza noile preturi de obicei in ultima ora de program a zilei si de multe ori acestea se aplica unor produse care au fost luate deja din frigidere sau galantare, de catre clientii "vanatori de reduceri".

Un reporter Gandul a realizat un reportaj intr-un astfel de magazin si a surprins modul in care acesti "vanatori" actioneaza. Ei vin, isi aleg produsele in functie de data de expirare sau asteapta in fata galantarelor ora de afisare a noilor preturi, dupa care iau cantitati mari din respectivele produse pe care le platesc la casa cu un pret mult mai mic.

De exemplu carnea pe cale sa expire ajunge sa fie cu 69% mai ieftina, laptele cu 61%, rosiile cu 60%, branza camembert cu 57.8% si painea cu 50%
. Le depoziteaza acasa si se bucura de efortul lor, care necesita uneori si doua ore de asteptare, pana cand preturile reduse sunt introduse in sistemul caselor de marcat.

Acesti clienti vin saptamanal la reduceri si sunt indignati de cei care strica reputatia "vanatorilor de reduse": "Sunt unii care vin cu doua ore mai devreme, isi pun in cos banane bune si la sfarsit de program, cand pe raion raman doar bananele mai maronii ce sunt ieftinite, ei vin si-si cantaresc bananele bune la noul pret, cel redus", a declarat pentru reporterul Gandul, un tanar, Roman, care-si insoteste mama la cumparaturi in fiecare saptamanal.

Unii spun ca treaba asta nu este una usoara. "De la mine din casa eu sunt ala care vin la reduceri. Nevesti-mii ii este rusine sa faca asta ca e mai coconoasa, mai boieroasa. Trebuie sa te zbati pentru asta. Ai vazut cat te zbati? Am asteptat o ora jumate pe-aici ca sa le faca la pretul asta. E foarte convenabil 70% si inca nu-s expirate. Maine sunt inca bune de mancat. Dar sa stiti ca nu mereu se reduc cu atat. Uneori coboara pretul cu foarte, foarte putin, cu zece-cinspe mii. Pai ala-i pret, sa lasi doar zece-cinspe mii?", noteaza Gandul, citand din cele spuse de unul dintre “profesionistii reducerilor".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea