Social

#eticheta #alimente #senat

Alimentele, etichetate cu buline in functie de efectul asupra sanatatii

Proiectul de lege care prevede inscriptionarea etichetelor produselor alimentare cu buline rosii, portocalii sau verzi, dupa gradul de risc asupra sanatatii a fost adoptat in Senat.

Propunerea legislativa initiata de senatorul PDL Florian Staicu a fost adoptata in Senat, prima camera sesizata. Pentru a intra in vigoare, proiectul trebuie sa treaca si de Camera Deputatilor .

Potrivit initiativei legislative, toate alimentele ar urma sa fie etichetate cu buline rosii, portocalii sau verzi, in functie de efectul pe care il pot avea asupra sanatatii atunci cand sunt consumate in exces.

Etichetele alimentelor ar urma sa contina o bulina, cu diametrul de 1,5 centimetri, de culoare rosie, portocaliu sau verde, potrivit Gandul.info.

Bulina verde va fi folosita in cazul produselor alimentare care nu prezinta niciun risc pentru sanatate.

Bulina portocalie arata ca produsul etichetat astfel trebuie consumat cu moderatie.

Bulina rosie este avertismentul pentru alimentele care contin substante sau aditivi alimentari care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.

Daca legea va fi adoptata si de Camera Deputatilor, criteriile de acordare a bulinelor, in functie de tipul si cantitatea aditivilor alimentari, vor fi stabilite de Ministerul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea