Social

Alianta pentru Timis si PSD vor guverna judetul si Timisoara

Adrian Orza ( APT ) si Sorin Grindeanu (PSD) - viceprimarii Timisoarei, Liviu Borha (APT) si Marcel Mihoc (PSD) - vicepresedintii Consiliului Judetean Timis .
 
Rezultatele votului exprimat de timiseni si timisoreni, duminica, de Ziua Copilului, sunt cunoscute. Constantin Ostaficiuc ( foto sus) isi pastreaza functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis, Gheorghe Ciuhandu isi incepe al patrulea mandat in fruntea Timisoarei.

Cat despre Consiliul Local Timisoara si Consiliul Judetean Timis, in cadrul acestora, nicio formatiune politica nu a obtinut majoritatea care sa-i permita o guvernare prin fortele proprii. In Consiliul Local Timisoara, Alianta pentru Timis (APT) a obtinut 11 mandate, Partidul Democrat Liberal - 8, Partidul Social Democrat (PSD) - 6, iar Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR) - 2.

In Consiliul Judetean Timis, PDL a obtinut 15 posturi de consilier, PSD - 11, iar APT - 10. Asa ca pentru ca cele doua consilii sa poata functiona fara blocaje politice, protocoalele postelectorale nu au intarziat sa apara, Partidul Social Democrat semnand o intelegere cu Alianta pentru Timis (formata, dupa cum se stie, din Partidul National Liberal , Partidul National Taranesc Crestin Democrat si Forumul Democrat al Germanilor din Romania).

"Este doar o colaborare administrativa"

Gheorghe Ciuhandu, primarul reales al Timisoarei, a motivat alegerea social-democratilor pentru protocolul postelectoral. Primul motiv ar fi, dupa spusele lui Ciuhandu, acela ca a avut experiente neplacute in colaborarea din trecut cu PD. Apoi, in trei din comunele din Timis, in care primarul va fi decis in turul doi, candidatii APT sunt in lupta directa cu candidati ai PDL. Mai mult, Emil Boc, presedintele PDL, sustinea ca negocieri cu PNTCD ar fi putut exista doar in ideea absorbtiei taranistilor de catre formatiunea portocalie.

Iar faptul care pare sa fi fost decisiv, dupa spusele lui Gheorghe Ciuhandu, este ca pedelistii au dus o campanie distructiva, cu atacuri dure, si au "impanzit orasul cu carpe portocalii".  "Intre doua rele, am ales raul cel mai mic", spune Ciuhandu despre protocolul semnat cu social-democratii, despre care spune ca este o colaborare strict administrativa, fara vreo apropiere politica a celor doua formatiuni. (continuarea in Ziua de Vest - Timisoara)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Ziua de Vest - Timisoara

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea