Social

Alianta PDLectorala

Felicitari Parlamentului pentru sigilarea dosarelor de demnitari! Felicitari Ministerului Educatiei pentru punerea in vanzare a bacalaureatului!

O noua generatie de functionari si parlamentari poate lua in primire vila medie nationala. Prezentul infractional si viitorul subcerebral ale tarii sunt pe maini bune. Opera e in lucru. Capodopera, la un pas. A doisprazecea ora - cum spune limba tampeniei majoritare - e aproape.

In toamna, o victorie a coalitiei partidelor, fondurilor si televiziunilor colege de bordel oligarhic va stinge sansele noastre de dezvoltare. Copiii nostri vor fi condamnati sa multiplice, sa justifice si sa perfectioneze sistemul abject care i-a educat. Furtul, inselaciunea si aservirea vor deveni obisnuinta si, prin asta, vor da iluzia colectiva a stabilitatii.

Departarea fata de faptele elementare ale constiintei si libertatii va deveni arheologica. Un alt neam va trebui sa inlocuiasca genetic si social datele interioare si institutiile exterioare ale populatiei de fata. Tot ce se mai poate face se poate face acum. Numai o victorie nationala a PD-L poate bloca evolutia generala a corpului social spre disolutie.

Alegerile generale din toamna vor avea loc intr-un nou sistem tehnic. S-a vorbit de uninominal. Nu e asa. Noua reteta e un uninominal avortat prin urzeala guvernamentala si manopera Pro Democratia. Acesta e sistemul in care un candidat castiga voturile circumscriptiei si nu ajunge in Parlament. Foarte pro, dar unde e democratia?

Pervers , sistemul pare sa puna, totusi, decizia la dispozitia alegatorilor. Insa, in afara catorva mari orase emancipate si tot mai lenese, alegatorii se afla la dispozitia puterii locale. Iar puterea locala a generalizat raportul de conlucrare parazitara stapan-asistat.

Calculul si efectul prevazut ale noului sistem nu reprezinta stimularea optiunii directe, ci generalizarea raportului stapan-asistat la nivel national. Alegerile generale devin, intr-adevar, alegeri locale la nivel national. Dar numai spre a raspandi plenar molima coruptiei politice locale. Analiza cinico-matematica publicata acum cateva zile de Pavel Lucescu in aceste pagini nu probeaza ascensiunea PSD, ci intinderea amenintatoare a feudalismului-electoral.

Miza alegerilor ramane verdictul asupra sistemului de relatii care hotaraste de la baza, prin media nationala a localitatilor mici, directia generala. Primul obiectiv al PD-L devine, deci, limitarea la toate nivelurile a controlului guvernamental si a retelei de patronaj care inlocuieste viata politica propriu-zisa. Prin ce mijloace?

Mai intai, PD-L trebuie sa promoveze abrupt cateva sute de candidati credibili. In al doilea rand, PD-L trebuie sa stimuleze o prezenta mare la vot, mai ales in orase, acolo unde dezinteresul a costat enorm partidul. Bucurestiul e cap de serie . In cele din urma, aceste doua directii se suprapun. Numai o generatie de candidati divergenti in raport cu portretul-robot al clasei politice va starni interesul electoratului.

E enorm. Enorm e si pericolul care ne pandeste. Numai o apropiere reciproca PD-L-alegatori, o alianta pedelectorala poate opri caderea.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea