Social

Alianta NU impotriva lui Basescu

Senatorii si deputatii nu vor trebui sa-si intrerupa vacanta pentru a se intoarce la lucru. Asa au decis ieri conducerile Camerei Deputatilor si Senatului, miercuri presedintele Basescu a cerut rezolvarea cat mai urgenta a dosarelor DNA si a situatiei Curtii de Conturi.
 
Conducerea Parlamentului s-a intrunit ieri pentru a dezbate cererea presedintelui Traian Basescu cu privire la situatia functionarii Curtii de Conturi. Presedintele ceruse in urma cu o saptamana urgentarea adoptarii legii Curtii de Conturi in conditiile in care mandatele celor 18 judecatori care compun plenul acestei institutii expirase.

Martea trecuta, senatorii si deputatii hotarasera sa prelungeasca mandatul celor 18 judecatori. Votul dat saptamana trecuta pentru prelungirea mandatului acestora nu a fost validat insa pe motiv de lipsa de cvorum. Ieri, Biroul Permanent a hotarat insa ca a fost cvorum la acea sedinta si a aprobat decizia de saptamana trecuta de prelungire a mandatului membrilor Curtii de Conturi pana la 30 septembrie in speranta ca pana atunci legea va fi votata in Parlament.

O alta cerere a presedintelui a fost urgentarea procedurilor parlamentare in cazul cererilor DNA de incepere a urmaririi penale impotriva deputatilor Miron Mitrea si Adrian Nastase si a senatorilor Paul Pacuraru si Codrut Seres .

Camera Deputatilor a decis cu majoritate de voturi sa nu convoace sesiune extraordinara special pentru votul asupra cererii DNA de incepere a urmaririi penale impotriva fostului premier Adrian Nastase si a fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea. Singura solutie ar fi ca votul pe cele doua dosare sa fie dat odata cu votul pe legea Curtii de Conturi, in sedinta extraordinara care va fi convocata dupa 25 august.

La Senat, s-a decis amanarea convocarii unei sesiuni extraordinare cu privire la votul pe dosarele ministrului Muncii, Paul Pacuraru , si a fostului ministru al Economiei Codrut Seres, pana dupa raportul Comisiei juridice. Surse din conducerea Senatului sustin insa ca o sesiune extraordinara pe acest subiect va fi convocata cel mai probabil in ultima zi a vacantei parlamentare, chiar daca raportul Comisiei juridice va fi dat mai devreme.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea