Social

Alianta electorala contra scutire de impozite

Taranistul Gheorghe Ciuhan­du s-a dovedit extrem de generos cu unul dintre noii sai sustinatori din „Alianta pentru Timis”, infiintata ieri de filialele judetene ale PNTCD, PNL si Forumului Democrat al Germanilor din Romania(FDGR). Aceasta fratie politica are printre obiective si sustinerea actualului primar al Timisoarei pentru obtinerea unui nou mandat. 

Cu numai o zi inainte, Consiliul Local Timisoara a aprobat un proiect de hotarare initiat de primarul Ciuhandu pentru scutirea de plata a impozitelor pentru 2007 si 2008 a cladirii Adam Muller Guttenbrunn(AMG), luata in comodat de Forumul German de la fundatia care poarta numele edificiului. Situata in centrul Timisoarei, impozanta cladire a fost ridicata din fondurile alocate de guvernul german, aici existand un camin pentru batrani si spatii pentru conferinte.

 In referatul care a stat la baza proiectului de hotarare,   s-a motivat ca spatiile respective sunt folosite doar pentru activitati social-culturale si nu se desfasoara activitati aducatoare de profit. In realitate, spatiile de conferinte sunt inchiriate oricui doreste contra unor sume care sunt inregistrate ca donatii catre Forumul German. Ultimul exemplu este conferinta judeteana a PD Timis care s-a desfasurat acolo,  chiria  fiind incasata sub forma unei donatii a unei persoane fizice.

Desi solicitarea de scutire de la plata impozitelor a fost facuta inca  din martie 2007, aceasta a fost bagata in seama de autoritatile locale de abia  anul acesta. Reprezentantii primariei au refuzat sa spuna care este valoarea pe doi ani a impozitului pe cladiri  de care au fost iertati nemtii din Timisoara.  Gheorghe Ciuhandu a sustinut ca „nu are nici o legatura semnarea protocolului cu aceasta scutire de impozite.

Suferim de scenarita. Este aproape imoral sa impozitam aceasta cladire care a fost construita din fondurile guvernului german”. Asta in conditiile in care primarul taranist s-a plans in repetate randuri de lipsa resurselor pentru finalizarea diverselor proiecte ale municipalitatii.


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Politica Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea