Social

#iulia timosenko #viktor iuscenko #viktor ianukovici #ucraina #guvernare

Alianta anti-Iuscenko in Ucraina

Premierul ucrainean Iulia Timosenko ar putea finaliza o intelegere cu fostul premier Viktor Ianukovici pentru formarea unei coalitii in parlament. Cei doi rivali se unesc pentru a-l inlatura pe presedintele Viktor Iuscenko .

Discutiile dintre cele doua formatiunii politice au loc, cu intreruperi , de mai mult de un an. Se pare ca Timosenko si Ianukovici au ajuns la "un acord preliminar".

Coalitia ar urma sa se formeze pe baza unui plan de actiune pana in 2024 si implica si modificarea constitutiei pentru alegerea presedintelui de catre parlament, dupa modelul moldovean.

"Totul s-ar putea decide chiar de astazi sau de maine. Chestiunea este sa existe garantii pentru ambele parti", a precizat agentia de presa rusa Interfax, citata de Cotidianul.

Dupa ce au castigat impreuna alegerile in 2004, Timosenko si presedintele Viktor Iuscenko au devenit inamici politici, lucru care a facut-o pe prim ministru sa-si reconsidere pozitia fara de Ianukovici pe care l-a invins in alegeri.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea