Social

#reteta #farmacie #algocalmin

Algocalminul, disponibil doar cu reteta de la 1 aprilie

De la 1 aprilie 2010, Algocalminul si celelalte medicamente care contin metamizol vor putea fi cumparate din farmacii doar cu reteta.

Decizia apartine Agentiei Nationale a Medicamentului, la cererea Consiliului Europei. Metamizolul este interzi  de 20 de ani in Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, Danemarca deoarece poate duce la agranulocitoza, scaderea masiva a numarului de globule albe granulocitare din sange.

Centrul National de Farmacovigilenta al Agentiei Nationale a Medicamentului nu a identificat niciodata, in Romania, cazuri de agranulocitoza, potrivit Gandul.info.

La nivel mondial au fost depistate sute de cazuri de agranulocitoza, legate de consumul de metamizol.

Printre medicamentele care vor fi eliberate doar cu reteta de la 1 aprilie se numara Algocalmin , Fabocalm, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, Algozone, Alindor, Algoremin, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin si Centralgin.

Aceste medicamente pot fi eliberate doar pe baza de reteta si in tari ca Austria, Belgia, Cehia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia, Spania si Ungaria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea