Social

#beneficiari vaccin coronavirus #romania #vaccin # vaccin coronavirus

Alexandru Rafila: “Vaccinul anti-Covid 19 va veni in transe”! Cine va avea prioritate

Romania urmeaza sa primeasca 10 milioane de doze de vaccin impotriva coronavirusului. Nu vor veni insa toate odata, ci in transe. Tocmai de aceea, o anumita categorie a populatiei va avea prioritate la vaccinare.

Reprezentantul Romaniei la OMS - Alexandru Rafila a declarat ca prioritate la vaccinare vor avea copiii si persoanele in varsta, personalul medical, dar si cei care au si alte boli asociate.

“Este foarte posibil ca vaccinul sa nu se administreze doar intr-o singura doza, cele mai multe produse care se dezvolta acum pleaca de la principiul administrarii a doua doze de vaccin.

Acest vaccin va fi disponibil probabil la un pret apropiat de pretul de productie. Este bine ca exista o rezervare a unei cantitati din partea UE, stiu ca s-au incheiat astfel de conventii cu 2 sau 3 producatori diferiti.

Este vorba de transe, mai ales pentru vaccinuri, care sunt produse biologice, extrem de sensibile inclusiv la variatiile de temperatura, trebuie asigurat lantul de frig, atat in timpul transportului, cat si al depozitarii, al distributiei ulterioare. Cred ca ar trebui sa fim extrem de transparenti in aceasta strategie de comunicare legata de un potential produs vaccinal, oamenii trebuie sa stie ca el este un produs sigur”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea