Social

# pandemie romania # profesorul rafila # rafila # alexandru rafila #romania

Alexandru Rafila sustine ca singura solutie pentru a scapa de problema actuala este bunavointa oamenilor

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre situatia in care se afla Romania la aceasta data. Acesta sustine ca vaccinarea este o solutie pentru a scapa de pandemie, insa una al carei efect se va vedea peste doua-trei luni.

 

Pana atunci, sustine profesorul, singura sansa de a reduce numarul de inbolnaviri si internari si de a pune capat valului patru este bunavointa oamenilor de a respecta masurile de siguranta si distantare impuse in pandemie. In caz contrar criza sanitara va continua pentru mult timp.

“Vaccinare, sigur, e o solutie, dar nu pentru situatia din acest moment in care trebuie sa luam o masura care sa opreasca transmiterea. Vaccinarea isi va face efectul peste doua-trei luni si nu vor mai aparea alte valuri in Romania.

Dar, in mod evident, in momentul de fata, trebuie gasita o solutie care sa reduca foarte mult interactiunile umane. Daca planul acesta legat de interactiunile umane va fi tergiversat, vor incerca tot felul de chestiuni cosmetice – nu o sa-i spuna lockdown, o sa-i spuna carantina de seara sau altfel.

Nu stiu ce succes va avea. Sigur, nu e neaparat momentul acum sa fim populari, ci trebuie sa fim responsabili. Trebuie sa iesi public, nu sa ameninti oamenii, ci sa-i faci sa accepte fiecare ca cel putin 3 saptamani de acum incolo, prin comportamentul nostru, trebuie sa reusim sa reducem transmiterea.

Si asta inseamna: sa stam acasa, daca se poate, cat mai mult, sa interactionam cat mai putin cu altii, daca suntem nevoiti sa iesim sa incercam sa pastram distantarea si sa utilizam in mod corect masca si neaparat trebuie sa NU existe evenimente cu numar mare de participanti”, a spus Rafila, miercuri, la “Sinteza Zilei” de la Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea