Social

#lockdown alegeri # alexandru rafila

Alexandru Rafila prevede carantinarea totala a tarii dupa alegerile parlamentare

Medicul Alexandru Rafila, reprezentant al Romaniei la OMS, este de parere ca dupa alegeri va avea loc o carantinare totala in Romania. Numarul testelor facute a scazut foarte mult in ultimele saptamani, iar politicianul susține că această scădere este doar pentru a încuraja oamenii să iasă la vot, ca mai apoi, după data de șase decembrie, autoritățile să declare, din nou, ca în primăvara acestui an, carantină totală.

 „În funcție de situația epidemiologică putem aprecia dacă trebuie introdusă carantina. Trebuie corelată cu realitatea, nu cu ce ne imaginăm noi. Scăderea actuală nu este reală. Testările s-au redus cu 60 la sută, numărul de cazuri la fel, dar spitalele sunt supraaglomerate, mortalitatea în creștere. Ce se întâmplă în spitale este evident rezulatul unei conjuncturi de moment”, spune reprezentantul României la OMS. Alexandru Rafila subliniază faptul că această ”falsă scădere”, dar și mersul la votare vor face ca peste zece zile să aveam o situație tragică la nivel național, ceea ce ar putea duce la un lockdown, pe care Ludovic Orban îl neagă cu vehemență. Probabil că este doar o părere a mea că se scade testarea înainte de alegeri. Rezultatele le vom vedea peste 10 zile”, a spus Alexandru Rafila, în cadrul unei emisiuni TV, scrie Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea