Social

# masca purtata corect # purtare masca #masca

Alexandru Rafila: Masca purtata de decor, factor de risc. Cum sa oporti corect

Purtata incorect, masca de protectie devine un factor de risc. Pentru a-si face efectul, masca trebuie sa fie purtata corect si, fiecare persoana, trebuie sa respecte masurile de igiena si de distantare, care nu trebuie uitate in momentul purtarii mastii.

"Daca utilizam masca responsabil, nu devine un factor de risc. Depinde cum o folosim. Daca o pastram un timp limitat, de exemplu pana se umezeste, daca nu punem mana pe partea frontala a mastii, daca ea acopera foarte bine tot timpul gura, intr-adevar, este un factor de protectie. Daca o purtam doar asa, de decor, si nu intruneste aceste conditii, atunci ea poate fi un factor de risc pentru ca simpla agatare a mastii pe fata nu este o bariera eficienta. In plus, in afara de masca, limitarea contactelor cu alte persoane pe de o parte si igiena mainilor, pe de alta parte, trebuie neaparat sa insoteasca purtarea mastii, nu este vorba doar de o singura masura, ci de un ansamblu de masuri si ele trebuie luate in permanenta impreuna", a explicat Alexandru Rafila, duminica seara, la un post TV.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea