Social

# transmisibilitate # nevaccinati # vaccinati #covid # alexandru rafila #tratament

Alexandru Rafila: “exista o tulpina care se transmite mult mai usor”. Ce se intampla cu tratamentele si cum sunt afectate persoanele nevaccinate

Alexandru Rafila a vorbit despre infectiile Covid si gradul de transmitere al acestora in cazul pacientilor vaccinati si a celor nevaccinati. Referitor la numarul deceselor inregistrate in Romania, Rafila a facut o comparatie cutremuratoare: “A murit un Parlament pe zi sau cateva avioane s-au prabusit”.

 

Medicul infectionist a incercat sa lamureasca si problema ”cine infecteaza mai mult - un vaccinat sau un nevaccinat?”, o intrebare pe care tot mai multe persoane si-a pun in ultima perioada. 

“Proportia de persoane vaccinate si nevaccinate este diferita. Unii vaccinati nu mai fac boala. Acum insa exista o tulpina care se transmite mult mai usor. Proportia celor care fac forme grave din randul vaccinatilor este mult mai mica decat in cazul nevaccinatilor.

Ca sa incetinesti transmiterea, vaccinarea trebuie combinata si cu alte metode. Daca oamenii au forme clinice, probabil ca transmit in mod similar.

Modalitatea de transmitere nu este diferita intre vaccinati si nevaccinati. La noi, din numarul de decese, 90% erau nevaccinati.”, a declarat Alexandru Rafila potrivit antena3.ro.

De asemenea, medicul a vorbit despre faptul ca in cazul unor persoane, in special al unora cu afectiuni preexistente, nu exista raspuns imunitar la vaccin.

“Sunt si persoane cu afectiuni la care raspunsul imun nu exista. Noi am avut 500-600 de morti pe zi, la o populatie de 18 milioane de locuitori. Noi am fost pe locul 1 in lume cateva saptamani la rand. A murit un Parlament pe zi sau cateva avioane s-au prabusit.

Din cauza celor care fac propaganda imorala impotriva vaccinarii, multe mii de oameni au murit. Mai sunt si decesele indirecte, oamenii nu au loc in spitale. Anul trecut am avut 20.000 de oameni decedati in 3 luni”, a adaugat Rafila.

Rafila nu este de acord ca persoanele nevaccinare sa-si plateasca spitalizarea

De asemena, Rafila a declarat ca nu este de acord ca persoanele nevaccinate sa-si plateasca spitalizarea deoarece acest lucru ar duce la cresterea numarului de decese, multi pacienti alegand sa se trateze la domiciliu din cauza lipsei banilor. Propunerea a fost facuta de Florin Citu.

“Credeti ca o urgenta, o persoana cu boala transmisibila, nu va fi primita in spital? Nu se poate lucrul acesta decat in imaginatia initiatorilor. Toti cetatenii au acces la servicii de sanatate. I-am explicat domnului Citu ca asta va mari mortalitatea. Eu nu sunt de acord cu programul incurajarii deceselor la domiciliu”.

Medicamentele pentru tratarea Covid vor fi autorizate rapid

„Medicamentele de la Merck si Pfizer vor fi autorizate repede. Romanii trebuie sa stie ca medicatia nu tine loc de vaccinare. Toate medicamentele antivirale sunt toxice. Medicamentele anti-COVID nu se iau preventiv. Noi vom incuraja ca aceste antivirale sa fie disponibile in sistem ambulatoriu”, a declarat Rafila pentru Aleph News.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea